Skip to Content

Secretele sarbatorii San Juan – Spania

May 28, 2014

Povestile spaniole redescopera un eveniment deosebit, plin de semnificatii si incarcatura pozitiva pentru participanti.

Sarbatoarea San Juan este dedicata solstitiului de vara si are loc in cea mai lunga zi din an, pe 23 iunie. Evenimentul se sarbatoreste pe plajele Spaniei de la Valencia pana in Alicante.
Cu prilejul acestei sarbatori, in Valencia plajele sunt decorate cu lumini, cerul este gazda jocurilor de artificii fascinante, iar pe plaja se aprind focuri simbolice. Bineinteles, muzica si distractia tin pana in zori. In noaptea evenimentului oamenii intra in mare ca simbol al botezurilor facute de San Juan.

Traditia spune ca, prin spalarea picioarelor in apa marii se spala si pacatele; conform altei traditii pacatele pot fi si arse prin saritul peste focul de tabara.

In Barcelona, in nenumarate locuri sunt aprinse focuri, se aud petarde si pocnitori si sunt organizate dansuri in strada. Chiar daca aceasta sarbatoare se organizeaza si in oras, tot plaja
ramane centrul atentiei fiind feeric luminata de focuri de tabara.

De asemenea, cu prilejul solstitiului de vara se organizeaza cine in aer liber, iar punctual de atractie culinara este prajitura traditionala de forma rotunda – ce semnifica soarele, plina de
fructe confiate si creme delicioase. Sarbatoarea este un prilej de distractie pentru toata lumea, aducandu-se un omagiu soarelui si Sfantului Juan.

Ramaneti la curent cu noutatile Nada Mas. Oferte, evenimente si povesti va sunt aduse pentru a va bucura de traditiile si cultura spaniole.